pvc-lamperiq

Решили сте бързо, лесно и на добра цена да промените интериора у дома? Фасадата на къщата има нужда от ремонт? За тази цел няма нищо по-подходящо от ламперията, без значение дали става дума за вътрешната или външната облицовка на стените. Ако се колебаете дали да бъде дървена, МДФ или PVC ламперия, веднага може да се уверите в предимствата на тази от PVC материал. Сравнявам я с дървената, защото до скоро тя беше единственият вариант. Ако все пак държите на стени, също като тези на някоя високопланинска хижа, нямате никакви проблеми, защото при днешните технологии PVC ламперията може да изглежда точно като тази от дърво.

И така, защо да изберете ламперия от PVC?

Едно от най-важните й качества е, че не изисква поддръжка. Няма нужда периодично да се лакира, не избледнява, нито потъмнява с течение на времето. Почиства се лесно. Няма възможност да я повредите, ако случайно объркате препарата за почистване. Не абсорбира влага, което я прави много подходяща за облицоване на бани. Производителите на PVC ламперия са се погрижили и за противопожарната безопасност – ако искате да сте сигурни дали ламперията, която сте избрали е огнеустойчива, можете да проверите дали има съответния сертификат. Ако изберете ламперия с по-голяма дебелина на панела ще решите и въпроса с термоизолацията.

Ламперията е практична, но дали ще намерите подходящия дизайн?

Светла, тъмна, в ярки цветове, с шарки на различни видове фладер, мрамор, камъни, флорални мотиви, рисунки – това са малка част от възможните решения касаещи десена. Фирмите производители  на PVC ламперия непрекъснато следят модните тенденции  и изборът наистина е голям. Друго, за което трябва да помислите е широчината на панелите, наличието или отсъствието на декоративна фуга между тях, както и това дали ламперията да бъде матова или с лаково покритие. При повече въображение можете да направите комбинация между няколко вида ламперия.

Както винаги идва момент да се проучи въпросът свързан с цената. Цените на PVC ламперията обикновено се изчисляват на квадратен метър и варират в зависимост от това дали ламперията е вътрешна или външна, от широчината и дебелината на панелите, от това дали имат допълнително покритие. Със сигурност PVC ламперията има различни цени според качеството на самото PVC, както и при различните фирми производители, но при всички положения цената си заслужава.


[top]

Leave a Reply

Call Now Button0898 66 20 21