Бяла PVC ламперия

Пластмасовата ламперия е един от най-добрите решения за довършване на стени и тавани в офиси, заведения за хранене и кухни, бани, коридори, дневни, складове, тераси. За да се убедите в това ще ви представим техните основни свойства:

  • Материалът е лек и издръжлив. Пластмасовата ламперия е много по-лека от керамичните плочки и по-издръжлива от всякакъв вид тапет.
  • Възможност да си подберете всякакви красиви цветове и нюанси. Днес има голям избор на пластмасова ламперия, както в цвят, така и модел.
  • Монтажът може да се извърши от всеки един, без да се прибягва до услугите на професионални строители.
  • PVC ламперията е лесна за почистване. Просто избършете с влажна кърпа и те отново ще станат чисти и свежи.
  • Универсален материал, което е още един плюс. Подходящ е за обшиване както за стени, така и за тавани. Без съмнение, това е много удобно и практично.
  • PVC ламперията е изработена изцяло от нетоксичен материал и може да се използва без никакви ограничения.
  • Пластмасовата ламперия елиминира необходимостта от изравняване на стените. Достатъчно е само правилно да се направи задната рамка, върху която ще бъде закрепена пластмасовата ламперия.

С монтажа на пластмасовата ламперия може да се справи всеки един от нас, както бе споменато по-горе. Ето и малко напътствия за монтажа на пластмасова ламперия.
Работата по монтажа започва от рамката. Най-често тя е направена от дървени летви с различно сечение. Колкото са по-тънки летвите, толкова повече ще имате полезна площ. Оптималният размер е от 20 до 40 мм. Ако площта на помещението ви позволява да не икономисвате, използвайте по-издръжливи летви със сечение 50 на 50 мм.
Няколко летви се закрепят успоредно на пода. Едната задължително трябва да започва близо до пода, една до тавана и няколко разделени равномерно по средата. Летвите се захващат за стената с помощта на дюбел-пирон. Те трябва да са достатъчно дълги, за да преминават през дебелината на летвата и да се закрепият здраво за стената.
Летвите задължително трябва да бъдат поставени под нивел, за да може пластмасовата ламперия да е равна. Ако има вдлъбнатина между стената и летвата може да поставите дървено клинче.
Всеки панел си има нут и перо. PVC ламперията се закрепя за летвите по два начина. В първия, се използват малки пирони, които захващат панела за задната част. При втория, се използва строителен телбод, за прикрепване на панелите с металически скоби.

Ако имате намерение да обшиете няколко стени, а не една, ще ви се наложи да поставите декоративен елемент, който ще съединява панелите образували ъгъл. В горната се поставя специален цокъл, който ще замаскира краищата на пластмасовата ламперия.
След като първият панел бъде монтиран и закрепен, трябва да поставите следващия в нута на току-що монтираният. По този начин, те се съединяват един с друг, като същевременно се захващат с пирони или скоби. Уверете се, че всеки един панел се съединява достатъчно добре с другия. Само така ще можете да получите равна и красива повърхност.

Вижте нашите цени за ламперия или се свържете с нас за да ви изготвим индивидуална оферта!

Call Now Button0898 66 20 21