Според доста източни науки има особено голямо значение начинът, по който изглежда домът ни както отвън, така и отвътре. Ето защо напоследък все по-често се прибягва до използването на PVC лампериите, които се предлагат в най-различни цветове и нюанси, дори и в текстури, имитиращи дори естествени материали като камък и дърво. Изработена от нетоксични материали, тази модерна облицовка може да се използва без никакви ограничения. Пластмасовите панели са трайни и издържливи. Особено устойчиви са на мухъл, плесен и бактерии. Повърхността на ламелите не задържа прах и замърсявания, което прави химичните почистващи препарати ненужни. Почистването е лесно. Забърсване с влажна кърпа кара ламперията да заблести като нова.

PVC облицоването се прави при най-ниски разходи на време, енергия и средства. В този смисъл то се явява отличен заместител на всякакви плочки, мрамор, бои и тапети. Богатата цветова гама и отличните технически показатели правят PVC лампериите модерен и икономичен вариант за стенни покрития. Освен красиво дизайнерско допълнение, те са и чудесно средство за топло, звуко и хидроизолация, качества правещи ги идеални за офиси, складове, магазини, заведения за хранене. В редица училища, офиси и лекционни зали се поставят окачени тавани, които са изработени така, че да прикрият кабели, тръби и въздухопроводи. PVC таваните придават на помещенията топла и уютна атмосфера.

Основно предимство на PVC ламперията е лекотата, с която се извършва монтажът и. Предишното покритие на стената или тавана е без значение. Не е необходимо и някакво специано предпазване на мебелите. PVC облицовките представлява панели, които са лесни за сглобяване. Панелите могат да се поставят хоризонтално, вертикално или под всякакъв ъгъл. Обикновено първо се прави рамка от дървени летвички, които се захващат с дюбели за стената. След това самата PVC ламперия се закрепя за рамката или чрез строителен телбод или с малки пирони, които захващат панела за задната част. Трябва да се внимава панелите да са добре съединени един с друг, за да се получи равна и красива повърхност. Предлаганите на пазара различни видове лайсни улесняват монтажа и съдействат за допълнително естетическо оформяне на конструкцията.

Съвсем не е маловажен фактът, че пластмасовите панели издържат на значителни механични натоварвания и са значително по-устойчиви от обикновена боя или мазилка, което ги прави особено подходящи и за външно облицоване на сгради. Напоследък все по-голяма популярност добива т.нар. сайдинг – външна изолация с помощта на пластмасови плоскости. Винилният сайдинг има всички достойнства на традиционната външна изолация – намалява разходите за отопление, балансира температурата в дома, предпазва от влага и има ниска степен на запалимост. Освен това се отличава със здравина, устойчивост на атмосферни влияния и не на последно място – красота и завършеност. Възможностите за дизайн в екстериора се увеличават доста и от възможността да бъдат използвани разнообразни завършващи аксесоари – за обшиване на ъглите, на прозорците, первазите и т.н

Ремонтът често пъти е свързан освен с доста неудобства и с огромни разходи. Наред с всички описани предимства, PVC лампериите за вътрешна и външна облицовка са и на сравнително евтини цени, което ги прави един доста удачен избор за всеки, който желае да постигне качествен ремонт и допълнителен уют за своя дом.


[top]

Leave a Reply

0898 66 20 21