Декорация на стени и тавани с ламперия

Пластмасовата ламперия (PVC ламперия) – достъпен и лесен за употреба декоративен материал, който се използва за стени и тавани. Тя се изработва от специална трайна и устойчива на надраскване пластмаса. Пластмасовата ламперия е подходяща за офиси, магазини, складове и за жилищни помещения. В апартаментите декоративната пластмасова ламперия най-често се използва за стени и тавани в коридори, бани и тераси. Последно време се забелязва тенденцията да се използва и в гостни.

Основните предимства от използването на пластмасова ламперия за облицовка на стени, това е възможността тя да се поставя на криви и не изравнени повърхности. Монтира се върху рамка от дървени летви. Облицоването на стени и тавани с пластмасова ламперия не изисква много умения и усилия. Това е доста икономичен вариант за декориране на стени, тъй като пестите пари от скъпо струващата фаза на изравняване на стените и от наемането на високо квалифицирана работна ръка.

Други предимства от използването на пластмасова ламперия за стенни облицовки са техните потребителски качества. Първо, това е трайност и здравина – повърхността на PVC  лампериятая е устойчива на механично напрежение, пластмасовите панели могат да се използват няколко пъти, например, при преместване, тях можете да демонтирате и да ги вземете за новото място. Второ, 100% устойчивост на влага – тя може да бъде използвана дори и при много влажни помещения. Трето, многофункционалност – пластмасовата ламперия увеличава шумоизолиращите и изолационни свойства на стените. Плюс това, има възможност между ламперията и стената да се поставят топло- и звукоизолационни материали. Четвърто, това е практичност – пластмасовата ламперия не се нуждае от специални грижи. Тя може да се мие само с влажна кърпа с домакински препарати, които не съдържат хлор и абразивни компоненти.

Декоративните качества на пластмасовата ламперия, могат да въплътят дори и най-нетрадиционните и оригинални дизайнерски хрумвания. PVC ламперията се предлага в разнообразни цветове и модели, тя може да бъде покрита с гланц и мат, да наподобява на различни видове дърво или камък. При използването на пластмасова ламперия, можете безпроблемно да създаде ефект на плоска повърхност, и също така тя може да бъде позиционирана под различен ъгъл.

Как да изберем правилно декоративна пластмасова ламперия?
Качеството на декоративните пластмасови ламперии зависи от качеството на използваните суровини за тяхното производство, от производствената технология, от оборудването и така нататък. При избора на PVC  ламперия, първо трябва да се обърне внимание на тяхната здравина, която зависи от ребрата отзад – колкото са повече, толкова е по-здрав панела. Също така трябва да се обърне внимание на цветната основа. За това е необходимо да се огледа обратната страна на пластмасовите панели, тя трябва да бъде равномерна, без други примеси. Геометрията на ламперията трябва да е идеално равна и плътна. И разбира се, цената заедно с производителя може много да каже за качеството на панелите на пластмасовата ламперия. Вижте и нашите цени за ламперия. Свържете се с нас за допълнителна информация

Call Now Button0898 66 20 21