FAQ – Въпроси и отговори

Какво е PVC?

Поливинилхлорид (PVC съкратено) е широко използванa пластмаса. В световен мащаб над 50% от всички произведени PVC се използват в строителството. Като строителен материал, PVC е евтин и лесно сглобяем. През последните години, PVCзамести традиционните строителни материали, като дърво, бетон и глина в много области

Какви са стандартните размери на лампериите, които са на разположение?

Лампериите са  250mm широки и по всяка дължина до 6м.

Може ли осветителни тела да бъдат фиксирани или монтирани на PVC ламперии?

Всякакъв вид светлини или осветителни тела могат да бъдат фиксирани към лампериите PVC.

И преди да те попитате… не, лампериите няма да разтопят от топлината. Поради високата устойчивост на топлина те няма да омекнат или да се стопят.

Какви са предимствата на декоративните стенни ламперии?

Декоративни Стенни ламперии са изработени от прецизно изработен PVC и украсени с уникален дизайн, вариращи от мрамор, оникс да дървени модели на зърно. Други цветове също са на разположение. Резултатът е продукт с дълготрайност и лесна поддръжка. Тези пластмасови ламперии са устойчиви на промяна на цвета или избледняване и топли при допир. Тези ламперии са идеални за монтаж вертикално, хоризонтално или по диагонал. Пластмасови стенни панели могат също да бъдат залепени.

PVC Лампериите са безопасни, с най-висока огнеустойчивост и са подходящи за места в дома ви, където има влага.

Къде могат да се използват тези декоративни ламперии?

Лампериите са предназначени за покриване на вътрешни стени и тавани във всяка стая в дома или търговски площи, но те са специално създадени за мокра среда, като бани, душ кабини, кухни или сервизни помещения.

Водоустойчиви ли са лампериите?

Да, лампериитр са напълно водоустойчиви и предпазват от мухъл.

Как да съчетаем лампериите?

Лампериите може да се монтират към съществуваща повърхност, ако е относително равна и не може да се откъсне. Фиксирането може да стане с винтове, скоби или лепило.

Как да инсталирам лампериите?

Лампериите обикновено поставят вертикално, от пода до тавана, въпреки че някои ситуации могат да изискват да се монтира хоризонтално.

Мога ли лампериите да се монтират върху плочки, гипскартон, шперплат?

Да, ако съществуващата повърхност е добре поставена. Облицовки може да се прилага към сухото строителство или директно до носачи.

От какво са изработени лампериите?

Лампериите са направени от PVC полимер, който е по-твърд материал, с гъвкавост до известна степен. Те се предлагат в много голяма гама от цветове.

Колко здрави са лампериите?

Всекидневната употреба няма да се отрази на вашите ламперии, но те могат да бъдат повредени от остри предмети.

Какво става, ако реша да променя дизайна на стаята ми след няколко години?

За разлика от плочките, декоративните ламперии лесно се демонтират и монтират с алтернативен дизайн или цвят, което прави ремонта на дома ви много по лесен.

Мога ли да се инсталирам сам лампериите или трябва да се наеме професионалист?

Нашите ламперии са предназначени да бъдат инсталирани от всеки, защото е лесно и бързо. Нужен ви е много малко опит.

Колко тегло могат да издържат PVC лампериите?

Въпреки че те са много са леки,  са изключително издръжливи и силни. Тежестта, която може да поддържат тези панели може да се сравнява с тази на всеки друг нормален таван.

Какви материали са ми необходими за изолация, след като сложа лампериите?

Нашите PVC продукти имат страхотни изолационни качества и не са необходими допълнителни изолационни материали. Дизайнът на пчелна пита е специално предназначен да подпомогне обмена на топлина и въздух и по този начин те гарантират, че стаята остава хладна през лятото и задържа топлината си през зимата. Те имат изолационна стойност на R 2,25 (0,16 w / м ° К), която е сравнима със стойността на изолацията на нормална тухлена къща.

Водоустойчиви ли са лампериите?

Нашите PVC ламперии са напълно непропускливи, което означава, че те не само са устойчиви на вода като повечето други продукти, налични на пазара, но че те са напълно водонепроницаеми. Те няма да оставят трайни водни петна и няма да се огънат или деформират, както се случва при обикновените таванни плоскости.

Дали PVC лампериите отделят токсични изпарения при горене?

Според резултатите от тестовете от лаборатория на CSIR, PVC ламперии са напълно безвредни за околната среда и не отделят отровни газове, когато влизат в контакт с топлина или огън.

Как да почиствам и поддържам моите PVC ламперии?

Използвайте обикновените домакински продукти за поддръжка. Можете да полирате лампериите за да се върнат към първоначалното си състояние с помощта на почистващ препарат. Обикновено трябва само влажна кърпа за почистване. Не използвайте агресивни вещества или почистващи продукти, съдържащи хлорид. Също така не трябва да се използват разтворители.

Предпазват ли от бактерии PVC лампериите?

Нашият продукт осигурява големи ползи за здравето в сравнение с обикновените панели за таван. Нашите PVC продукти възпрепятстват развитието на бактерии и гъбички, тъй като не съдържат никакви химически смеси.

Къде могат да се инсталират тези PVC лампериите?

Предимно навсякъде … Те са особено подходящи за бани и кухни. В някои случаи те се инсталират в промишлени вентилатори, както и хладилни помещения. Поради тяхната висока степен на пожароустойчивост те също се монтират в заводите, които произвеждат и използват леснозапалими и опасни материали.

Мога ли да инсталирам PVC ламперии на моя басейн?

Нашите PVC ламперии имат достатъчна химическа устойчивост за закрит плувен басейн. Максималното разрешено ниво на концентрация на хлор около басейна е около няколко милиграма на кубичен метър въздух, и това няма да има ефект върху панелите PVC.

Лампериите подходящи ли са за използване на открито?

Въпреки че нашите PVC ламперии не се увреждат при използване на открито, ние не го препоръчваме. Нашите продукти са изключително трайни, водоустойчиви и пожароустойчиви, но не са UV-устойчиви и използването им на открито ще доведе до избледняване, защото панелите ще достигат до слънчевата светлина постоянно.